Alaska og British Columbia

Afspil video
Rejsedato
17. maj 2020
Længde
16 dage
Skib
MS Roald Amundsen
Pris fra
35.589 DKK

Bliv inspireret. Se de fantastiske film fra hele verden. Klik på Play

Vildmark, Ggetsjer og kultur

Vancouver – Alaska - Vancouver

På denne fantastiske ekspeditionsrejse tager vi med Hurtigrutens hybriddrevne M/S Roald Amundsen til Canada og Alaskas utroligt smukke Stillehavskyst. Vi sejler fra British Columbia til Alaskabjergene via Den Indre Passage. Undervejs udforsker vi kystens diversitet, når vi kommer forbi de mange fascinerende kystbyer og lærer om den oprindelige befolknings kulturer. Den Indre Passages farvande er meget rolige, og her er der rig mulighed for at opleve områdets fantastiske dyreliv og fortryllende natur. Rejseplanen kan ændres undervejs, da det på Hurtigrutens ekspeditionsrejser er vejrforholdene, der i sidste ende er afgørende for, hvor det er muligt at befærde sig. Skibets kyndige kaptajn tager i løbet af rejsen bestik af forholdene og afgør endeligt ruten derefter.

Afrejse:
17. maj 2020

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1: VANCOUVER, CANADA – EKSPEDITIONSREJSEN BEGYNDER

Vores rejseeventyr starter i smukke Vancouver. Storbyen ligger helt ud til Stillehavet og har mange spændende ting at byde på. Man kan nyde den flotte Stanley Park eller gå på opdagelse i de snedækkede bjerge og enorme skovområder. Metropolen har også flere kulturelle kvarterer, hvor man kan finde museer, gallerier, butikker og caféer.

DAG 2: TIL SØS – PÅ VEJ GENNEM BRITISH COLUMBIA

Fra Vancouver går turen nord på med M/S Roald Amundsen igennem Canadas Indre Passage. I de rolige farvande er der god mulighed for at se adskillige fascinerende dyr som marsvin, spækhuggere, hvaler og delfiner. Undervejs på turen holder ekspeditionsteamet adskillige foredrag om området, så her er der mulighed for at nyde godt af deres store viden og erfaring.

DAG 3: KETCHIKAN – PORTEN TIL ALASKA

På dag 3 besøger vi verdens laksehovedstad, som Ketchikan er kendt som. Farverige huse, som stammer fra guldfebertiden, er placeret på pæle langs med flodens bred. Byen byder på mange natur- og kulturattraktioner i dette bjergrige landskab, hvor man kan få et spændende indblik i Tlingit-kulturen ved bl.a. at beundre byens mange smukke totempæle.

DAG 4: SITKA – HISTORIE OG SMUK NATUR

Vi fortsætter vores rejse nord på, hvor vi ankommer til byen Sitka. Byen ligger i et idyllisk område med små øer, mangfoldigt dyreliv, hvide bjergtoppe og en vulkan indenfor synsvidde. Før i tiden var Sitka hovedstad i det russiske Alaska, og man kan fortsat opleve levnene af byens russiske kultur i form af den russiske St. Michael’s Cathedral, der er placeret i byens historiske gader.

DAG 5: HAINES – KUNST I VILDMARKEN

Vi ankommer til Haines, der er en hyggelig lille by i smukke omgivelser. Byen var i flere århundreder beboet af chilkat tlingit-folket, inden de europæiske handelsfolk ankom i slutningen af 1800-tallet, hvorefter guldfebertiden begyndte. Der ledes fortsat efter guld i Haines, men byen er nu til dags mest af alt kendt for sit kunstnersamfund.

DAG 6: TRACY ARM / ENDICOTT ARM – ALASKA-FJORDE

De uforglemmelige fjorde, Tracy og Endicott Arm, er et must for enhver rejsende i Alaska. Fra dækket på M/S Roald Amundsen kan man nyde den spektakulære udsigt af frodige bjergsider, dybe dale og blikstille vand. Dette er virkeligt et syn for guder.

DAG 7: JUNEAU – GULDFEBER

I Alaskas hovedstad, Juneau, bliver vi rigtigt taget tilbage i tiden. Byen bærer tydeligvis fortsat præg af guldfebertiden i form af rustikke hoteller, gamle saloner og levn af guldminer i bjergene og dalerne. Fra hovedstadens hyggelige byer kan man på få minutter tage svævebanen til bjerget, Mount Roberts, hvor man inden man får set sig om befinder sig i Alaskas vildmark. Her er det oplagt at tage på vandretur eller nyde udsigten og tage med svævebanen ned igen.

DAG 8: ICY STRAIT POINT – I TLINGIT-LAND

Ved Icy Strait Point får vi et rigtig godt indblik i, hvordan Tlingit-folket levede i sin tid. Smukke totempæle fortæller om folkets historie, og husene er lavet med komplekse udskæringer. De fleste ting i byen ejes og drives af lokale indianere med familiære bånd til egnen. I byen finder vi også indbydende butikker, caféer og museumsudstillinger.

DAG 9: PETERSBURG – ALASKAS LILLE NORGE

På dag 9 besøger vi Petersburg, som har kælenavnet ”Lille Norge”. Det er en hyggelig fiskerby, som har stærke kulturelle aner til Norge. Den skandinaviske kulturarv ligger beboerne meget kært, og de norske helligdage bliver derfor fejret hvert år. Foruden de kulturelle attraktioner så byder byen også på spændende dyreliv, da den er placeret i Frederick Sound, som er hjemsted for Pukkelhvalerne, som spiser her.

DAG 10: WRANGELL – THE SOUL OF ALASKA

Vi sejler syd på, hvor vi ankommer til Wrangell Island, der ligger centralt i Tongass National Forest. Igennem de sidste 5000 år har Wrangell været ejet af Tlingit-folket, Rusland, Storbritannien og USA. Smukke totempæle og helleristninger på stranden giver os et indblik i områdets spændende historie.

DAG 11: MISTY FJORDS NATIONAL MONUMENT – USPOLERET VILDMARK

Herefter sejler vi ind i Misty Fjords National Monument, det største vildmarksområde i det sydøstlige Alaska. Fra M/S Roald Amundsen kan vi nyde alt fra enorme granitbjerge, smukke vandfald og idylliske regnskove til spændende dyreliv. Her er der bl.a. mulighed for at se bjerggeder, bjørne, havørne, spækhuggere og Sitka hjorte. Misty Fjords National Monument er ofte indsvøbt i en mælkeagtig tåge, som giver området en utrolig ro. Dette er en stor oplevelse for naturelskere.

DAG 12: PRINCE RUPERT – CANADISK GRÆNSEBY

Længere syd på finder vi Prince Rupert, en søvnig provinsby i utroligt smukke omgivelser, som før i tiden var en travl havneby med en stor havn og jernbaneterminal. Nu til dags ligger byen stille hen med den fantastiske vildmark lige uden for døren.

DAG 13: BUTEDALE, BRITSH COLUMBIA – UDFORSK DEN INDRE PASSAGE

Sejlturen igennem de smalle kanaler i Canadas Indre Passage er utroligt smuk. Langs med Canadas rå stillehavskyst sejler vi forbi adskillige spøgelsesbyer med forladte konservesfabrikker. Vi kommer også forbi Prince Royal Island, som mest af alt er kendt for at huse den hvide Kermodebjørn; en underart af den amerikanske sortbjørn. Den hvide Kermodebjørn lever kun i British Columbia i Canada og er på trods af sit udseende ikke er mere beslægtet med isbjørnen end andre sortbjørne.

DAG 14: ALERT BAY / FIRST NATIONS-SAMFUND VED DEN INDRE PASSAGE

Ved Vancouver Islands nordspids går vi i land og besøger den charmerende lille by Alert Bay. Her holder  First Nations-samfundet til. Deres smukke malerier, totempæle, udskæringer og ceremonimasker giver et spændende indblik i samfundets historie. Efter besøget i Alert Bay leder vi efter dyreliv på de omkringliggende øer.

DAG 15: VANCOUVER – TILBAGE TIL VANCOUVER

Denne fantastiske ekspeditionsrejse slutter i Vancouver. Efter transport til hotellet er der mulighed for at udforske den smukke storby på egen hånd.

DAG 16: VANCOUVER – REJSEN SLUTTER

Efter en god gang morgenmad er opholdet i Vancouver slut, og lufthavnen er næste stop. Ønsker man flere fantastiske oplevelser, kan man benytte sig af et af Hurtigrutens mange udflugtstilbud.

Rejsens pris inkluderer

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Transport fra skibet til hotel i Vancouver
 • En hotel overnatning inkl. morgenmad i Vancouver efter rejsen.
 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

Få et godt tilbud