Antarktis, Polarcirklen & længere sydpå

Afspil video
Rejsedato
12. & 30. jan. & 17. feb. 2019
Længde
20 dage
Skib
Roald Amundsen
Pris fra
58.495 DKK

Bliv inspireret..Find din egen indre eventyrer!

Chile, Antarktis & Falklandsøerne

Punta Arenas – Antarktis – Punta Arenas

En fantastisk Antarktis oplevelse, hvor vi tager på opdagelse på Jordens sidste uberørte ydergrænse, omgivet af høj komfort på det miljøvenlige og avancerede hybridskib MS Roald Amundsen. Vi krydser den Antarktiske Cirkel ved 66 ° 33 ‘ 46,3 ’’ Syd og sætter fødderne på land, hvor kun få har gået før. Se dag for dag program længere nede på siden

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1: SPÆNDENDE OG MANGFOLDIG

Santiago, hovedstaden i Chile ligger smukt for foden af Andesbjergene. Et spændende mix af gletsjere ved bygrænserne, snefyldte bjergtoppe, skyskrabere, parker og pladser, kolonial arkitektur og den hurtigt strømmende Mapacho-flod. Eventyrrejsen bygynder med en hotelovernatning her.

DAG 2: EKSPEDITIONSREJSEN STARTER

Vi starter dagen med fly sydpå til Punta Arenas, hvor explorerskibet M/S Roald Amundsen er klar til ekspeditionen til Antarktis.

DAG 3: CHILES FJORDE, SEJLADS GENNEM BEAGLE-KANALEN

Nyd sejladsen gennem den smukke Beagle-kanalen. På denne årstid er der usædvanlig smukt når solen glimter i de enorme isbræer og isen kaster sig ud i kaskader i det iskolde vand. Bjergene som isen har fundet vej igennem har skabt skjulte bugter, isolerede øer og Chiles storslåede fjordlandskab.
Den meget omtalte og for mange frygtede Drake-passage er, hvor to verdenshave mødes. Strædet mellem Sydamerika og Antarktis halvø er opkaldt efter Sir Francis Drake og mange myter og legender er forbundet med farvandet. Undervejs holder ekspeditionsteamet lærerige foredrag om Antarktis dyreliv og historie.
Drake-passagen er berygtet som et af verdens hårdeste og mest nådesløse farvande. Her mødes to verdenshave, og sejlere siger, at det er enten ”Drake Lake” eller ”Drake Shake”.

DAGENE 4-5: LANDGANG PÅ KAP HORN – OG DRAKE-PASSAGEN

Vi sejler syd for Den Antarktiske Cirkel og hvis vejrforhold tillader det går vi i land på Kap Horn.
Kap Horn – Sydamerikas sydligste punkt og højt på listen over Jordens mest ikoniske steder. Landgangen på Kap Horn kan være noget af en udfordring og en stor præstation hvis det lykkes.
Drake-passagen krydses på mellem halvanden til to dage – afhængig af vejrforholdene. Farvandet er kendt som et af verdens mest urolige farvande, med høje bølger og hyppige storme. Fra Stillehavet mod vest presses enorme mængder oppiskede vand gennem Drake-passagen og mod øst ind i Scotia-havet. Vejret kan være barsk på Drake, kaldet ”Drake Shake”, men det kan også være behageligt, kaldet “Drake Lake”. Som regel er det et sted i mellem. Når den antarktiske konvergens passeres så er man officielt inde i antarktisk farvand. Vandtemperaturen er faldet med flere grader, de første pingviner ses i vandet og de første isbjerge driver forbi.

DAGENE 6-14: DEN ENDELØSE HVIDE VILDMARK

Antarktis er nået! Jordens koldeste, højeste, tørreste og reneste kontinent.
Når det er muligt, sættes skibets kajakker i vandet eller vi tager på uforglemmelige vandreture for at udforske de smukkeste, uberørte steder på planeten. Kontinentet er hjemsted for millioner af nysgerrige pingviner, sæler og hvaler. Når du opholder der på dækket kan du møde synet af pingviner i stimer der svømmer ud på have for at jagte krill, mens torpedo-lignende leopardsæler patruljerer kysterne. Hold skarpt udkig efter prustende pukkelhvaler.
Hvis vejr- og isforhold tillader det har vi landgang på Deception Island, øen der intet mindre er en sovende vulkan, sidste udbrud fandt sted i 1991-92. Her er mulighed for at vandre på det ringformede vulkanske krater (caldera). En sjældenhed at kunne vandre på en aktiv vulkan, og så at det er i Antarktis gør oplevelsen endnu mere specielt. Øen fungerede som base for hvalfangst og senere som britisk militærbase 1944-69 men blev opgivet pga. vulkansk aktivitet. Ved basen er de eneste beboere pingviner i massevis.
Half Moon Island, fotografernes paradis, hvor den store koloni af rempingviner, flere arter af sæler og den smukke natur i baggrunden er i centrum for fotomotivet.
Er muligheden til stede, kan du nyde det betagende syn af isbjerg og pingviner der møder os, når vi sejler gennem Antarctic Sound (Det Antarktiske Sund). Her kælver de enorme ishylder kilometerbrede og kantede isbjerge.
Snyd ikke dig selv for at deltage i en is-sejlads, hvor vi sejler i små både på Lemaire Channel, kendt som en af de smukkeste passager i Antarktis.
Vi sætter fødderne på det eneste sted på det antartiske fastland, nemlig Neko Harbour, der ligger smukt i den indre del af Andvordbugten.
På den britiske base Port Lockroy kan man få et indblik i livet på en antarktisk base i 1950’erne.
Wilhelmina Bay er spisested for hvaler og sæler, og var tidligere et foretrukket jagtområde for hvalfangere. Et bevis for dette er et delvist sunket vrag af et norsk hvalfangstskib. Vi kan tage et nærmere kig på vraget fra Polarcirkel-bådene.
Hvis forholdene tillader det forsøger vi at sejle gennem den storslået Grandidier kanal mod Crystal Sound (Krystalsundet) for at krydse Den Antarktiske Cirkel ved 66 ° 33 ‘ 46,4 ” Syd. Kun få har kunnet opleve dette eventyr!

DAG 15: REFLEKSIONER TIL SØS

Antarktis er blevet udforsket, beundret og har helt sikkert givet dig oplevelser for livet men nu sættes kursen mod mod Falklandsøerne i det sydlige Atlanterhav. Vi tilbringer en afslappende, men spændende dag på havet.
Foredragsrækken sætter fokus på historie og Falklandsøernes forskelligartede dyreliv, mens vi holder udkig efter vandrealbatros og delfiner.

DAGENE 16-18: FALKLANDSØERNE

Falklandsøernes hovedstad Stanley, er et vidunderligt ”England i miniature” med røde telefonbokse, røde busser og pubber. Det er udgangspunkt for de udflugter, der tilbydes. Byen kan nemt ses på en dag til fods, da museum, posthus, masser af butikker med lokalt fremstillet uldvarer, og – vigtigst – Stanleys livlige pubber, alle ligger ved havnen.
Falklandsøerne består af to store øer og omkring 776 mindre øer med et anslået befolkningstal på 2.100. Når vi kommer til de vestligste beboelser, kan vi se afsidesliggende gårde, der har været i samme families eje i seks eller syv generationer. Fårene græsser sammen med enorme kolonier af albatrosser og springpingviner, kongepingviner og makaroni-pingviner, mens aggressive tværstribede caracaraer patruljerer ovenover og bjerggæs fouragerer i vandkanten.

Det vrimler med naturoplevelser og et fantastisk dyreliv på Falklandsøerne i et rent miljø, klar blå himmel, åbne vidder, uendelige horisonter og sandstrande så hvide. Pingvinerne kommer tæt på, stopper og tager et overblik, før de fortsætter totalt ligeglade med de besøgendes tilstedeværelse, så der er ofte gode foto-muligheder!
For fugleelskere vil det være en fryd, hvis vi kommer i land på Carcass Island. Øen er et fugleeldorado med ænder, gæs, pingviner, albatrosser, caracaraer og gærdesmutter. Øen er også den eneste ø med træer.

DAG 19: MAGELLAN-STRÆDET – TIL SØS

Når sejladsen i Magellan-strædet slutter, opsummere vi alle turens oplevelser på denne ekspedition. Der er tid til at slappe af på dækket, beundre dyrelivet og reflektere og de sidste 19 dage.

DAG 20: EKSPEDITIONEN SLUTTER

Ankomst til Punta Arenas og flyvning til Santiago de Chile. Benyt anledningen til at få nogle ekstra oplevelser. Du kan tilkøbe hotelovernatninger samt ekstra aktiviteter i Santiago de Chile før eller efter din rejse.

Rejsens pris inkluderer

  • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
  • Flyrejse på økonomiklasse fra Santiago til Punta Arenas t/r
  • Transport fra lufthavnen til skibet i Punta Arenas
  • Vind- og vandafvisende jakke
  • Landgange og aktiviteter om bord og på land
  • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
  • Kaffe og te om bord

Få et godt tilbud