Den sydlige halvkugle

Afspil video
Rejsedato
26. okt. 2019
Længde
17 dage
Skib
MS Midnatsol
Pris fra
47.360 DKK

Bliv inspireret..Find din egen indre eventyrer!

Argentina, Falklandsøerne & Antarktis

Montevideo – Antarktis – Ushuaia

Gå i fodsporene på de store eventyrer i Sydamerika, Patagonien, Falklandsøerne og Antarktis. Oplev pingviner, sæler og hvaler. Gå i land for at vandre på isen og ro i kajak mellem storslåede isfjelde. På dækket er der rig mulighed for aktiviteter. Prøv aktivitetscenteret eller lyt til et af de mange spændende foredrag fra dagens oplevelser. Se dag for dag program længere nede på siden

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1-2: VELKOMMEN TIL SYDAMERIKA! MONTEVIDEO

Ekspeditionen starter for alvor i Montevideo, Uruguays hovedstad, efter første overnatning. Storbyen har en raffineret og storslået kulturel mangfoldighed for så lille en befolkning. Byen er en kunstnerisk blanding af spansk, italiensk og jugendstil-arkitektur. Nyd denne fantastiske by i fulde træk til fods, inden M/S Fridtjof Nansen sejler os videre mod nye eventyrere.

DAG 3-4: DYRELIV OG FOREDRAG – TIL SØS

To dage ombord nydes i rolige omstændigheder og i selskab af det dygtige ekspeditionshold, som gør alle interesserede klogere på emner, der relaterer til det område, vi sejler i. Historie, de store opdagelsesrejsende, marinbiologi, oceanografi og klimaændringer er blot nogle af emnetitlerne. Sæt dig tid til at nyde den varme sol i nydelige temperatur mens du betragter den smukke kyst fra dækket. Husk samtidig at holde udkig efter dyrelivet, mens vi langsomt sejler sydpå.

DAG 5: VERDENSARV HØJDEPUNKTER – PUERTO MADRYN

Turens første højdepunkt er Valdez-halvøen, der er et naturreservat beskyttet af UNESCO. Halvøen med sin underlige facon på Argentinas golde øst-antarktiske kyst, huser nogle af landets mest dramatiske levesteder for dyr som elefantsæler, magellanpingviner, den sydlige rethval og et rigt fugleliv. Puerto Madryn, kendetegnes som porten til hvaler, pingviner og walisiske traditioner. Byens grundlæggere er walisiske indvandrere, der i 1865 etablerede byen, som i dag er en af Patagoniens mest livlige byer med en betagende kystpromenade og direkte udsigt over det storslåede naturlige amfiteater, i Nuevo Golf. Hurtigruten tilbyder mange udflugter i området – deltag blandt andet i ridning, snorkling- eller kajakroning med søløver, hvalsafari og besøg på Estancia San Lorenzo, hvor du har store chancer for at opleve dyrelivet, herunder nanduer struds-lignende fugle, guanacoer (familiemedlem med alpakaer og lamaer) og ikke mindst søelefanter.

DAG 6: TIL SØS

Dagen til søs er anledning til at dele erindringer med de medrejsende. Del hidtidige oplevelser, billeder eller videoer med hinanden. Husk også at falde til ro og lade kræfterne i rolige unikke omgivelser på dækket.

DAGENE 7-9: FALKLANDSØERNE – PUBBER, PINGVINER OG PERFEKT VILDMARK

Falklandsøernes hovedstad Stanley, møder os med farverige busser og engelske pubber. Her er der også mulighed for at udforske pingviner, gåture i vildmarken eller kajakroning i det klare vand. Det betagende New Island er en smuk vig med hvide sandstrande og azurblå hav. Solens mindre styrke er det eneste, der adskiller stedet fra en caribisk ø. Vi passerer et gammelt skibsvrag på vej i land for at nyde en dag blandt pingviner og sæler. Du har en enestående chance for at opleve Falklandsøerne til fulde, ved at deltage i de mange udflugter ekspeditionsholdet arrangerer i området. Deltag blandt andet i historieture, fugleture, vandreture i naturen eller oplev byen på en smuk klassisk ø-hop flyvetur.

DAG 10 + 11: DRAKE-PASSAGEN – NYD AKTIVITETERNE OM BORD

Vi tilbringer endnu en dag på søs i et brag af underholdning. Ekspeditionsholdet ombord er selvbevidste om, at de med blandede foredrage af oplysning og underholdning, vil få alle til at synes videnskab er sjovt! Efter passeringen af det antarktiske konvergens – et 40 kilometer bredt bælte, hvor de kolde og tungere antarktiske vandmasser presses ned af de varmere og mere saltholdige fra de subarktiske have – føles luften pludselig koldere og skarpere. Hvis vi har heldet på vores side, kan vi allerede herfra få øjne på vilde isfjelde og store hvaler.

DAG 12-14: ANTARKTIS – PINGVINER, ISBJERGE, SÆLER OG HVALER

Antarktis betager med garanti alle liv og sjæl. Her er uendelige hvide horisonter, med havne der er rigeligt fyldte med vidunderlige isfjelde og hvaler. Mødet med de enorme kolonier af pingviner, virker måske mere ærefrygtindgydende. De er frygtløse over for mennesker, så du har gode chancer for at komme i nærkontakt med den mest charmerende fugleart. Inden vi laver landgang på den majestætiske antarktiske natur, opfordrer vi til at udnytte muligheden for at spotte hvaler fra dækket. Senere kan du nyde nærkontakten med dyreliv og spruttende gletsjere, gamle hvalfangststationer og relikvier. Vi befinder os akkurat på et af verdens mest afsidesliggende områder, hvor vi vælter i sensationer. Så mange at vi må foretage landgang op til flere gange, for at udforske de uforglemmelige livsoplevelser. Vi besøger blandt andet Half Moon Island, Yankee Harbour og Cuverville Island, der omfavner store grupper af æselpingviner inden for sine rammer. Neko Harbour ligger smukt i indersiden af Andvord-bugten, og Paradise Harbour har fået tilkendegivet sit navn af hvalfangere, der ankom til stedet for længe siden, i forsøget på at søge ly fra de vanskelige vejrforhold. De høje gletsjervægge i Wilhelmina Bay kælver enorme stykker indlandsis til flydende isbjerge i havet.

DAG 15-16 – BEGYNDELSEN PÅ EVENTYRREJSENS SLUTNING, IGENNEM DRAKE-STRÆDET

De spændende dage med masser af udforskninger i Antarktis, afløses af endnu en passering af Drake-passagen, på rejsens sidste dag. Den sidste aften afsluttes i hyggelige stunder, når vi samles til en uforglemmelig afskedsmiddag med vores familier, venner – gamle som nye – og ikke mindst ekspeditionsholdet.

DAG 17 – USHUAIA VERDENS SYDLIGSTE BY

Vi siger farvel i Ushuaia, efter en lang og vaskeægte eventyrrejse. Vi sørger for transporten til lufthavnen, hvor flyet tilbage til Buenos Aires afventer. Du har en sidste mulighed for at tage flere oplevelser med dig hjem, ved at deltage i Hurtigrutens tilvalgsudflugter inden afgang.

Rejsens pris inkluderer

  • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt
  • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange
  • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning
  • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

Få et godt tilbud