Diskobugten Grønlands hjerte

Afspil video
Rejsedato
2020: 8. jul/23. jul/7. aug/22. aug
Længde
16 dage
Skib
MS Fridtjof Nansen
Pris fra
47.407 DKK

Bliv inspireret. Se de fantastiske film fra hele verden. Klik på Play

Grønland

Island - Diskobugten

På denne spændende ekspeditionsrejse oplever vi alt det bedste af Grønlands smukke natur og fascinerende kultur. Et af rejsens helt store højdepunkter er Diskobugten, hvor vi skal opleve de hyggelige bygder med kulørte huse. Undervejs på turen møder vi forhåbentligt havfugle, sæler og hvaler. Udover Grønland besøger vi også smukke Island, hvor rejsen både starter og slutter. Her er der mulighed for at udforske landet af ild og vand enten før eller efter besøget på Grønland.

Afrejser:
2020: 8. jul/23. jul/7. aug/22. aug

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1: VERDENS NORDLIGSTE HOVEDSTAD

Islands hyggelige hovedstad, Reykjavik, ligger inden for overskuelig afstand af bjerge, gejsere, vandfald og gletsjere. Inden vi om eftermiddagen går ombord på M/S Fridtjof Nansen, er der rig mulighed for at gå på opdagelse, og nyde det smukke landskab og lære om Islands interessante kultur og historie.

DAG 2-3: TIL SØS – OVER DANMARKSSTRÆDET

Turen går fra Island til Grønland, hvor vi undervejs krydser Irmingerhavet og Danmarksstrædet. Denne passage blev brugt for omkring 1000 år siden af vikinger der migrerede fra Island til Grønland. Undervejs er der god mulighed for at nyde godt af det kyndige ekspeditionsteam store viden i form af spændende og lærerige foredrag. Her er der også mulighed for at lære mere om M/S Fridtjof Nansen, som er en af Hurtigrutens nyeste skibe, hvis fremdriftssystem er baseret på hybridteknologi.

DAG 4: QAQORTOQ – KALAALLIT NUNAAT MENNESKENES LAND

Qaqortoq er en af Grønlands smukkeste byer. Her finder man bl.a. charmerende, farverige huse og en utroligt idyllisk natur. Med godt 3000 indbyggere er Qaqortoq Sydgrønlands største by, men på trods af dette er den stadig meget overskuelig at opleve til fods.

Inkluderet aktivitet: Vandretur til Tasersuaq (2 t)

På denne vandretur besøger vi den smukke sø Tasersuaq, der er Qaqortoqs vandforsyning. Langs søens bred får vi en fantastisk udsigt af søen, der ligger i det mest idylliske bjerglandskab. Her kunne man stå i timevis og falde i staver over områdets skønhed.

DAG 5: KVANEFJORDOMRÅDET – UDFORSKNINGSDAG

På dag 5 skal vi på opdagelse i den fortryllende region Kvanefjord i nærheden af Paamiut. Her sejler vi langt ind i fjorden, hvor de erfarne navigatører finder perfekte steder til at søsætte kajakker, besøge spændende samfund og lede efter fascinerende dyreliv. Her er der bl.a. mulighed for at spotte den majestætiske havørn, der er Paamiuts skytsengel.

DAG 6: MANIITSOQ – GRØNLANDS VENEDIG

Vi fortsætter nord på til Maniitsoq. Navnet betyder ”det ujævne sted”, hvilket er meget passende, da byen er bygget på toppen af en stor samling klippebakker. Maniitsoq ligger i en lille øgruppe separeret af adskillige naturlige kanaler, hvilket har resulteret i at byen i folkemunde kaldes ”Grønlands Venedig”. På Maniitsoq Museum finder vi spændende udstillinger, der giver et rigtig godt indblik i egnens kultur og historie.

DAG 7: SISIMIUT BYEN VED RÆVEHULERNE

Cirka 40 km nord for Polarcirklen finder vi Sisimiut, der er Grønlands næststørste by. Navnet Sisimiut betyder ”de mennesker, der bor et sted, hvor der er rævehuler”. Byen er i dag en malerisk by, der holder fast i gamle traditioner. Tag med på Hurtigrutens udflugt for at lære byen bedre at kende.

Inkluderet aktivitet: Kajakopvisning og museumsbesøg (1 – 2 t)

Vi bliver underholdt af en traditionel kajakdemonstration samt en tur på det lokale museum. ”Qajaq” er opfundet af inuitterne, og her er der mulighed for at opleve den kendte grønlændervending på klods hold. På Sisimiut Museum får vi et spændende indblik i lokalkulturen og vi kan beundre udstillingerne, der fortæller om forskellige perioder i egnens historie.

DAG 8: ILULISSAT – ISFJORDEN PÅ UNESCOS VERDENSARVLISTE

På dag 8 besøger vi enestående Ilulissat Isfjord, der i 2004 kom på UNESCOS verdensarv. Lige udenfor byen, Ilulissat, kan man falde i staver over de kolossale isbjerge, der er gået på grund i fjordens munding. Midnatssolen udskifter isbjergenes hvide og blå farver med de smukkeste røde og orange nuancer. I fjorden er der bl.a. også mulighed for at spotte hvaler og sejle i kajak.

Inkluderet aktivitet: Vandretur til Isfjorden (2 t)

På denne spændende vandretur besøger vi den fortryllende Ilulissat isfjord, hvor isbjergenes størrelse overgår alt, hvad man kan forestille sig.

DAG 9: CAMP FRIEDA – OPKALDT EFTER EKSPEDITIONSTEAM-MEDLEM FRIEDERIKE BRONNY

Herefter ankommer vi til rejsens nordligste punkt. Vi besøger Camp Frieda, en dal der indtil 2013 ikke havde noget officielt navn, men som nu er opkaldt efter en af Hurtigrutens tidligere medlemmer af ekspeditionsteamet. Dalen ligger omkring 70 ° Nord, 51 ° Vest. Her går vi i land på en strand i smukke omgivelser med arktisk flora.

DAG 10: EVIGHEDSFJORDEN – UDFORSKNINGSDAG

På denne udforskningsdag sejler vi ind i den godt 100 km lange og 500 meter smalle Evighedsfjord. Fjorden er omringet af høje bjerge i op til 2000 meters højde og smukke gletsjere. Dagens program bliver tilpasset vejr- og vindforhold.

DAG 11: NUUK – GRØNLANDS SPRUDLENDE HOVEDSTAD

Hovedstaden Nuuk, tidligere Godthåb, ligger perfekt ved en af verdens største og mest fortryllende fjordsystemer. Missionæren Hans Egede grundlagde i 1728 den charmerende by. Små maleriske træhuse pryder byens smukke havn.

Inkluderet aktivitet: Bustur og museumsbesøg (1 – 2 t)

Ikke langt fra havnen er er der også mulighed for at gå på opdagelse på Grønlands Nationalmuseum, hvor man bl.a. kan se mumier fra Qilakitsoq. Her finder man udstillinger der dækker de seneste 4500 år af Grønlands historie.

DAG 12: IVITTUUT – MOSKUSOKSER OG VIKINGEBOSÆTTELSER

På dag 12 besøger vi den tidligere mineby, Ivittuut. Byen er den dag i dag en forladt højborg og hjemsted for mange moskusokser. Ivituut er bygget oven på en mellembygd, der stammer helt tilbage fra vikingetiden. For mere end 1000 år siden fandtes der mere end 20 vikingegårde i området. Under vores besøg kan vi være heldige at snakke med en af de lokale jægere, som kender egnen ud og ind.

DAG 13: PRINS CHRISTIAN SUND – UDFORSKNINGSDAG

Vi ankommer til Prins Christian Sund, der ligger ved Grønlands sydlige spids. Sundet adskiller Kap Farvel-øgruppen og Grønlands fastland. Sundet er 100km langt, men forholdsvis smalt og byder på mange store naturoplevelser. Området rundt om sundet er karakteriseret ved høje bjerge og gletsjere. Hvis sundet er blokeret af is tager vi turen rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

DAG 14-15: TIL SØS – IRMINGERHAVET

Efter nogle utroligt spændende dage i Grønland går turen tilbage til Island. Undervejs kan man fortsat nyde godt af de mange spændende foredrag, som ekspeditionsteamet står for, eller gå op på dækket, hvor man kan nyde den friske luft og forsøge at få øje på hvaler.

DAG 16: REYKJAVIK – TILBAGE TIL ISLAND

Denne fantastiske ekspeditionsrejse slutter i Reykjavik, hvor vi ankommer tidligt om morgenen. Ønsker man flere dage til at opleve Island, så kan man sagtens forlænge rejsen.

Rejsens pris inkluderer

  • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten i valgt kahytskategori
  • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
  • Måltider i Fredheim Restaurant
  • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
  • Kaffe og te om bord
  • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
  • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
  • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
  • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
  • Drikkepenge forventes ikke

Få et godt tilbud