Ekspedition til Patagonien og Antarktis

Afspil video
Rejsedato
28. feb. 2019
Længde
20 dage
Skib
MS Fram
Pris fra
58.195 DKK

Bliv inspireret..Find din egen indre eventyrer!

Patagonien & Antarktis

Ushuaia – Antarktis – Valparaiso

På denne ekspeditionsrejse kommer du til de mest spændende steder i Antarktis og langs Sydamerikas kyst. Tilbring tiden i land, kajakroning, vandreture og nærkontakt med pingviner, fugle og sæler i Antarktis, og oplev Kap Horn, Chiles fjorde, Patagoniens rige dyreliv og en af verdens smukkeste nationalparker. Se dag for dag program længere nede på siden

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1: ARGENTINAS PULSERENDE HOVEDSTAD BUENOS AIRES

I øjeblikket du lander i Buenos Aires, begynder det eksotiske eventyr. Rejsen begynder med 1 nat på hotel. Her her kan du deltage på en valgfri tur i byen om eftermiddagen. Aftenen benyttes til at udforske “Sydamerikas Paris” på egen hånd. Hurtigruten har et omfattende tilvalgsprogram, hvis du ønsker at bruge et par dage ekstra.

DAG 2: OMBORDSTIGNING PÅ EKSPEDITIONEN USHUAIA

Fly fra Buenos Aires til Ushuaia, hvor MS Fram sætter kurs sydpå, gennem den smukke Beagle-kanal til Drake-passagen og Antarktis.

DAG 3: DRAKE-PASSAGEN TIL SØS

Ud over at kunne se vandrealbatrosser og andre havfugle fra dækket, mens vi krydser det berygtet Drake-passage der kaldes Drake Lake og Drake Shake (afhængig af forholdene) er der foredrag med fokus på Antarktis historie, det sårbare miljø og dyrelivet. Foredragsserien indeholder også en grundig introduktion til de antarktiske retningslinjer for besøgende – fra traktaten og den internationale sammenslutning af Antarktis Tour Operators (IAATO).

DAGENE 4-9: DET HVIDE VIDUNDER I ANTARKTIS

Antarktis er forskellig fra alt andet på Jorden! Det uendelige hvide Antarktis vil fylde dig med overvældende og uforglemmelige indtryk. Fleksibilitet tillader os at drage fordel af det uventede og oplevelser af dyreliv har første prioritet. Når vi har krydset den antarktiske polarcirkel, bliver luften skarpere og koldere. Vi begynde at se antarktiske pingviner i vandet og skal holde udkig efter det første isbjerg. Der er ingen permanente menneskelige indbyggere i Antarktis, men kontinentet er hjem for millioner af pingviner og spiseplads for tusindvis af hvaler. Pingviner frygter ikke at møde mennesker, og de kan være lige så nysgerrige som mennesker.
Nogle af højdepunkterne under vores tid her de smukke udsigter og æselpingvin-kolonierne på Cuverville Island og Neko Harbour.

Hvis vejret er med os kigger vi på den britiske base i Port Lockroy er et af de mest populære steder i Antarktis. Her får man et indtryk af livet på en antarktisk base i 1950’erne. De rugende æsel-pingviner omkring hovedbygningen har vænnet sig til de hyppige menneskelige besøgende.
De enorme ishylder i Antarktis-sundet er hjemsted for anslået en halv million Adelie-pingviner og æsel-pingviner, leopardsæler og spækhuggere. Den bedste måde at opleve Adelie-pingviner i Brown Bluff er at sidde stille og se naturens sødeste komikere på arbejde.
Når mulighederne opstår, søsættes skibets kajakker, der slås telte op i land, og der arrangeres uforglemmelige vandreture for at se de smukkeste, uberørte steder på planeten. Nyd udsigterne, lyt til lyden af …

DAGENE 10-11: DRAKE-PASSAGEN OG KAP HORN

Efter nogle uforglemmelige dage og efter at have krydset Drake-passagen igen, ankommer vi til Kap Horn, Chiles sydligste punkt – på 56 grader Syd, grænsen mellem Atlanterhavet og Stillehavet. Og på listen over alverdens mystiske steder ligger Kap Horn højt placeret. Vi kan endda gå i land her, hvis vejret tillader det. Dog er området kendt for høj sø og udfordrende strømforhold. Hvis det lykkes, bliver det en ekstra god dag.

DAG 12: NATURLIGT PARADIS

Vi fortsætter i Chiles fjorde der er præget af naturoplevelser og som er så fjertliggende at området synes næsten uberørt af mennesker. Chiles Fjorde er et paradis for naturelskere. Dybe kanaler, vandløb og bjerge, der kaster sig ud i det iskolde hav, står i skærende kontrast til de grønne områder, der er rigt på dyreliv. Hvis vi er heldige kan vi måske få øje på søløver, andeskondor og andre fuglearter, der kun findes her.

DAGENE 13-14: PARQUE NACIONAL TORRES DEL PAINE

Puerto Natales er porten til Chiles verdensberømte nationalpark Torres del Paine. Et imponerende naturreservat, hvor hovedattraktionen er de knejsende klippeformationer Torres del Paine (Paine-tårnene) Torre Central 2.800 m, Torre Sur 2.850 m og Torre Norte 2.248 m). Nationalparken præges af et blåligt skær fra de imponerende bjerges sneklædte toppe, de azurblå søer, de smaragdgrønne skove og de strålende blå gletsjere. I parken er en unik flora og fauna og et rigt dyreliv, hvor vi kan se lamaer, pumaer, chilla-ræve og stinkdyr, foruden flere end 100 fuglearter som andeskondor og andesvåger. En vandretur i disse fantastiske omgivelser er næsten et ”must”.

DAG 15: ISOLERET BY I BUNDEN AF EN FJORD

Efter en uforglemmelig sejltur i Patagoniens øhav, fortrylles vi af den lille og isolerede landsby Puerto Edén. Byen i Bernardo O’Higgins-nationalparken er kendt for sin isolerede placering, langt inde i fjorden og omgivet af bjerge. Befolkning er på 250, herunder de sidste 15 resterende medlemmer af kawéskar-folket. Oplev de indfødtes dagligdag, som sælger fisk, muslinger og skaldyrsprodukter, der bringes til markedet med båd en gang om ugen. Køb traditionelt Kawéskar-håndværk såsom flettede kurve og både lavet af søløveskind og bark. Tag på vandretur på de snævre stier, kryds en gletsjer, ro i kajak på en af ekspeditionsholdets ture.

DAG 16: PATAGONISKE FARVANDE – TIL SØS

Nyd dagen til søs når vi fortsætter mod nord i Patagonsk farvand, hvor vi sejler gennem ikonisk Andes-landskaber. Slap af på dækket eller i panoramasalonen, hvor du har frit udsyn til de majestætiske bjerge og den smukke natur.

DAG 17: KOSMOPOLITISKE CASTRO

Ø-byen Castro ligger på Isla Grande de Chiloé mellem forblæste bakker og grøn vegetation. Byens kendetegn er de farverige “palafitos”, træhuse på pæle langs kysten. Tag med i land og nyd Chiloté-stemningen og den nysgerrige energi, blandet med et strejf af moderne udvikling. Besøg kirken Iglesia San Francisco, er på UNESCOs verdensarvliste – og en visuel fornøjelse: lys gul og orange med lavendelfarvede kanter. Dens lakerede træ-interiør er fantastisk, oplyst af rækker af mosaikvinduer. Kig forbi Plazuela del Tren, et lille torv ved havnefronten, med en flot samling af gamle tog. En spadseretur i Cementerio Parroquial med kunstfærdig udsmykkede og flotte grave. Lige syd for havnen kan du i butikken Feria Artesanal Lillo købe fremragende håndvævede uldvarer og kunsthåndværk. Kig forbi en af Castros restauranter og smag den berømte gryderet med kød, skaldyr og kartofler. Ikke langt fra byen ligger Parque Nacional Chiloé, et uudforsket vildnis med sjælden flora og fauna. Parken har brede, øde strande og lange forrevne kyststrækninger, som er hjemsted for dusinvis af havfuglearter, pingviner og søløver.

DAGENE 18-19: KURS MOD NORD – TIL SØS

Når vi sejler langs Stillehavskysten på vej mod Valparaiso, benytter vi tiden til at opsummere de 19 dages ekspedition vi lige har oplevet. Hold udkig efter dyreliv og udnyt den sidste tid på dækket, inden vi slutter i Stillehavets juvel ” Valparaiso”.

DAG 20: OCEANETS JUVEL – VALPARAÍSO, CHILE

Ekspeditionen slutter i den farverige og poetiske by Valparaíso. Denne usædvanlige by har gennem tiderne draget malere, digtere og filosoffer. Gå på opdagelse i de smalle gader, gå på byens endeløse trapper – benyt byens kabel-jernbaner, der kører flere steder på byens skråninger og få en betagende udsigt over de farverige huse i alle regnbuens farver. Besøg også det UNESCO-historiske kvarter og udforsk havnemiljøet .

Turen kan gennemføres som en NORDGÅENDE ekspedition 20 dage Ushuaia – Antarktis – Valparaiso
SYDGÅENDE ekspedition 19 dage Valparaiso – Antarktis – Ushuaia. Denne tur har omvendt rejseplan, men ingen overnatninger i Buenos Aires.

Rejsens pris inkluderer

  • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
  • En overnatning n Buenos Aires inklusive morgenmad inden sejladsen
  • Transport fra hotellet til lufthavnen i Buenos Aires
  • Flyrejse på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
  • Transport fra lufthavnen til skibet i Ushuaia
  • Vind- og vandafvisende jakke
  • Landgange og aktiviteter om bord og på land
  • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
  • Kaffe og te om bord

Få et godt tilbud