Grupperejse fra Island til Svalbard

Afspil video
Rejsedato
26.maj. 2019
Længde
10 dage
Skib
MS Fram
Pris fra
23.925 DKK

Bliv inspireret..Find din egen indre eventyrer!

Island

Island – Jan Mayen – Svalbard

Oplev de største arktiske seværdigheder på denne grupperejse.
Island imponerer med magiske landskaber og fugleliv i fjeldene:
fjerntliggende Jan Mayen stiger op fra Midtatlanten, og Svalbards
arktiske øer er hjemsted for stærke hvalrosser og isbjørne.
Spektakulære landskaber, fantastiske fjorde og midnatssol er en
fantastisk kulisse for denne ekspeditionsrejse.

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

Dag 1 – Ankomst til Island – Landet af ild og is

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Norske bosættere gav stedet navnet Reykjavik (der betyder røg-vigen) på grund af de imponerende dampsøjler, der steg fra de varme kilder. Omgivelserne er fantastisk smukke med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade, der er værd at udforske, inden du går om bord på M/S Fram.

Dag 2 – Lava og gletsjere

Når man kommer til det vestligste Island, forstår man, hvorfor området kaldes Sagaland. Brug tid på at udforske Stykkishólms skønhed med lava og klippeformationer, gletsjere, vulkan-aktivitet og varme og kolde kilder. Deltag i en række spændende kajakture, vandreture og rideture. Den lille Flatey stiger kun 22 meter over havet og har ingen fastboende befolkning. I begyndelsen af sommeren vender de farverige lundefugle (søpapegøjer) tilbage til deres redehuller på øen til ynglesæsonen. Vi iagttager roligt de sjove fugle, mens de passer deres unger.

Dag 3 – Betagende klipper og havet

Hornbjarg-klippen ligger fjernt fra alle andre steder i Island, nordvest for Vestfjordene. Hundredtusinder af havfugle bruger klippen som sommeropholdssted. Arterne omfatter alke, lomvier, polarlomvier, rider og mallemukker. At sejle midt i så rigt et dyreliv i starten af yngletiden på klippesiden, der rejser sig cirka 400 meter, er et minde for livet. Reykjafjörður er en småstens-strand mellem to bjergkanter på nordkysten. Skibets landgangsbåde kan roligt sætte os i land til en ekspedition, hvor vi kan finde strandfugle, der vader i strandkanten og smukke forårsblomster.

Dag 4 – Mod nord gennem Danmarksstrædet

Dage til søs er en mulighed for at slappe af, iagttage bølgerne eller nyde et eller to af ekspeditionsteamets foredrag.

Dag 5 – Isoleret i Polarhavet

Den norske ø Jan Mayen er et af verdens mest isolerede steder. Øen ligger, hvor de nordamerikanske og eurasiske tektoniske plader mødes, og den er hjemsted for Beerenberg, Jordens nordligste aktive vulkan. Hollandske hvalfangere havde base på Jan Mayen i det 16. århundrede, men nu er der kun en norsk vejrstation med et par modige medarbejdere. Besøg på Jan Mayen er ekstremt sjældne, især fra turister. Som et af de få fartøjer, der sejler i dette område, forsøger M/S Fram og hendes besætning at lave en landgang på den mest eksotiske arktiske ø.

Dag 6 – Gennem Barentshavet

Mens vi sejler længere mod nord, og luften bliver koldere, får vi følgeskab af mallemukker, der flyver i koøjehøjde. En dag til søs giver tid til at sortere billeder, slappe af og samle energi til kommende dages eventyr.

Dag 7-9 – Sommersjov i Arktis

Mens vi sejler nordpå fra Jan Mayen, udnytter vi forholdene og lader isen og vejret guide os. Vi udforsker flere af fjordene på den vestlige side af Svalbard. Vi kan måske gå ind i Hornsund for at se den enorme Brepollen-gletsjer. Hvis forholdene tillader det, kan vi brævandring – at gå tværs over gletsjeren til fods, som ikke må forveksles med isklatring. Vores brævandring er på relativ jævn is, men i nogle tilfælde skal vi passere små gletsjerspalter. Længere mod nord – ved St. Jonsfjord – oplever vi måske farvekontrasterne mellem frodig, grøn tundra og røde og gule blomster tæt på blå og hvis is. Hvis vi er heldige, ser vi hvalrosser ved Poolepynten på Prins Karls Forland. I Svalbard-øgruppen lever cirka 3000 isbjørne – sandsynligvis den største forekomst på Jorden. Isbjørne lever alene – uden koloni eller fast leveområde. Der er størst chance for at se det store havpattedyr på drivis tæt på havet eller svømmende i vandet. Vi ser ofte isbjørne på denne tur – dog ikke hver dag og sjældent tæt på. Som ved det meste andet i vildmarken er der ingen garanti, men jo flere øjne, der søger gennem kikkerter, jo større chancer er der for at se Kongen af Arktis.

Dag 10 – Ankomst til Svalbard og Longyearbyen

Denne fantastiske rejse slutter i Longyearbyen. Tidligt om morgenen kører en bus til lufthavnen, hvor hjemrejsen via Oslo begynder.

Det er muligt at tilkøbe en Svalbard-Pakke hvis du ønsker at blive nogle ekstra dage på Svalbard, dog skal der tilkøbes en flybillet fra Longyearbyen til København. Pakken er inkl. 2 hotelovernatninger, udflugt til Camp Barentz samt et besøg til Kulmine 3. Pakken koster kr. 3.885

Rejsens pris inkluderer

  • Ekspeditionssejlads i valgt kahytskatagori
  • Flyrejse fra København til Reykjavik og fra Longyearbyen – København
  • Ankomstpakke inkl. transfer fra og til lufthavnen
  • Helpension om bord
  • Vind- og vandafvisende Explorer-jakke
  • Landgange med polarcirkel både
  • Aktiviteter om bord og på land
  • Foredrag
  • Kaffe/te ombord

Tilkøb af Svalbard-Pakke
Det er muligt at tilkøbe en Svalbard-Pakke hvis du ønsker at blive nogle ekstra dage på Svalbard, dog skal der tilkøbes en flybillet fra Longyearbyen til København.
Pakken er inkl.  2 hotelovernatninger, udflugt til Camp Barentz samt et besøg til Kulmine 3. Pakken koster kr. 3.885

Få et godt tilbud