Svalbard – I isbjørnens rige

Afspil video
Rejsedato
2020: 6. jun / 14. jun / 22. jun / 17. aug.
Længde
10 dage
Skib
MS Spitsbergen
Pris fra
44.439 DKK

Bliv inspireret. Se de fantastiske film fra hele verden. Klik på Play

Svalbard

Svalbard – Longyearbyen

Denne ekspeditionsrejse rundt om Svalbard byder på alt fra enorme gletsjere, smukke fjelde, dybe fjorde, arktisk tundra, et fantastisk dyreliv samt midnatssol. Oplev den fascinerende vildmark på en af de mange udflugter, som denne rejse byder på, hvor man f.eks. kan tage på vandre- og kajakture. Her er der bl.a. mulighed for at se den majestætiske isbjørn.

Afrejser:
2020:  6. jun / 14. jun / 22. jun / 17. aug.

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1: OSLO / LONGYEARBYEN

Denne arktiske ekspeditionsrejse starter i Norges charmerende hovedstad, Oslo. Her kan man nyde godt af alt fra byens spændende kultur til den smukke natur, der karakteriserer de nærliggende områder. Om aftenen går turen med fly til Svalbard.

DAG 2: LONGYEARBYEN – NORGES HØJBORG I DET ARKTISKE

På dag 2 får vi rig mulighed for at opleve Longyearbyen, en virkeligt hyggelig by, som grænser op til den arktiske vildmark. Byen er en perfekt destination for rejsende, der elsker at gå på opdagelse. Efter en dag hvor vi har nydt godt af Longyearbyens indbydende kultur og historie, går vi ombord på M/S Spitsbergen og sejler nord på.

DAG 3-4: IMPONERENDE FJORDE MED FASCINERENDE HISTORIE

Vi ankommer til Svalbards nordvestlige hjørne, som består af et utal af smukke øer og fjorde. Dette er definitionen på arktisk vildmark, så rejsens endelige sejlplan bliver, af skibets kyndige besætning, planlagt baseret på de aktuelle vejrforhold. Forhåbentligt er der mulighed for at sejle ind i den smukke Kongsfjorden, som er et af de mest fantastiske områder på Svalbard. Fjorden er præget af smukke fjeldformationer og spektakulære gletsjere, der sender massive isbjerge ud i fjorden. Her er der mulighed for at besøge byen Ny-Ålesund, som førhen var en kulmineby, men som nu er hjemsted for et internationalt forskningscenter.

DAG 5-7: EKSPEDITIONSDAGE I ARKTIS

Vi bevæger os øst på og undervejs sejler vi nord for 80. breddegrad, hvis vejrforholdene tillader det. Den østlige del af Svalbard er hjemsted for den største koncentration af isbjørne på øen. Vi krydser fingre for at vi får øje på det majestætiske dyr! Når vi sejler syd på langs kysten, kommer vi igennem Hinlopen-strædet, som huser ualmindeligt mange ynglende havfugle og hvalrosser, der søger føde på havbunden. Herfra går turen videre til Svalbards tredjestørste ø, Edgeøya. På dennes vestkyst ser man stort set ikke skyggen af is, hvilket står i stor kontrast til resten af området.

DAG 8: SMUK NATIONALPARK

På dag 8 drager vi længere syd på mod Hornsund, som udover at have utrolig smukt landskab også giver os en god mulighed for at få øje på den imponerende isbjørn. Her jager den på isflager der først på sæsonen har samlet sig langs fjordens kyst.

DAG 9: FJORD OG VILDMARK

Dagen i dag tilbringes på Svalbards smukkeste fjordsystem, Isfjorden. Området er karakteriseret af utroligt store dale, hvis udseende er påvirket af enorme gletsjere, der for omkring 10.000 år siden dækkede området, og som senere skar dalene ud af fjeldene. Her er der en god mulighed for at se rensdyr, da store mængder af Svalbardrensdyr hører til i området.

DAG 10: LONGYEARBYEN – EKSPEDITIONEN SLUTTER

Efter en fantastisk ekspedition nydes de sidste timer i de smukke arktiske omgivelser inden turen sidst på dagen går med fly til Oslo, hvor vi ankommer tidligt om morgenen.

Rejsens pris inkluderer

  • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
  • Flyrejse på økonomiklasse Oslo – Longyearbyen og retur
  • Hotelovernatning, morgenmad og frokost I Longyearbyen inden sejladsen
  • Al transport inklusive en udflugt i Longyearbyen inden sejladsen

Få et godt tilbud