Island – Alfernes, sagaernes og vulkanernes ø

Afspil video
Rejsedato
2020: 8. jul/23. jul/7. aug/22. aug
Længde
9 dage
Skib
MS Fram
Pris fra
25.495 DKK

Bliv inspireret. Se de fantastiske film fra hele verden. Klik på Play

Island

Island - Reykjavik

Denne fantastiske ekspeditionsrejse byder på alt det bedste fra Island; landet af ild og is. Islands natur har utrolig meget at byde på lige fra golde vulkan-landskaber og smukke vandfald til et rigt dyreliv. Samtidigt er Islands kultur utroligt spændende. Hovedstaden, Reykjavik, byder på en spændende blanding af landets historie og moderne arkitektur og kultur. Her starter rejsen, hvor vi i løbet af 9 uforglemmelige dage kommer hele vejen rundt om smukke Island, hvor vi undervejs får oplevet nogle af de mest unikke steder på jorden.

Afrejser:
2020:  15. jun / 23. jun / 1. jul / 9. jul / 17. jul

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1: ANKOMST I ISLAND / REYKJAVIK

De store oplevelser starter allerede inden vi er landet i Keflavik i Island. Fra luften får vi det første smukke indtryk af landets unikke vulkanlandskab. Keflaviks lufthavn ligger midt i den arktiske vildmark omringet af et utrolig smukt bjerglandskab og tonsvis af lavasten. Efter cirka 45 minutters kørsel befinder man sig i hyggelige Reykjavik, som er hjemsted for adskillige museer, spisesteder og en charmerende havn.

DAG 2:  STYKKISHÓLMUR – SAGALANDET

På dag 2 ankommer vi til Stykkishólmur, hvor vi finder mange spændende museer og gamle velbevarede huse. Byen ligger i et utrolig idyllisk område, hvor man bl.a. kan nyde den smukke udsigt over bugten og de omkringliggende øer. Dyrelivet her er også meget interessant, da der er mulighed for at spotte flotte søpapegøjer og sæler. Stykkishólmur er udgangspunkt for mange fascinerende udflugter; tag f.eks. en tur til Djúpalónssandur, hvor man kan opleve sorte sandstrande.

Inkluderet aktivitet: Vandretur og edderfuglecenter (2 t)

Kom på en spændende rundtur i den hyggelig by, hvor vi lærer om områdets religion, historie og kultur. Vi besøger også Islands edderfuglecenter i Stykkishólmur, hvor Breidafjordur er verdens største yngleområde for edderfuglene.

DAG 3: PATREKSFJÖRDUR – LÁTRABJARG FUGLEFJELD OG BILDUDALUR

Herfra går turen længere nord på til Patreksfjördur. Omkring den smukke fjord finder man mange smukke vandrestier, hvor man kan gå på opdagelse. I nærheden finder man det fantastiske Dynjandi-vandfald og Látrabjarg, hvor der er rig mulighed for at observere fugle.

Inkluderet aktivitet: Gåtur gennem byen (1 t)

Vi går en tur i Patreksfjörðurs hyggelige havn, hvor vi hører om de forskellige fiskearter, der findes i området, samt hvad fiskeriet har betydet for lokalbefolkningen igennem tiderne. Herefter besøger vi den lokale kirke samt byens lavinebeskyttelsesmur, hvorfra vi får en smuk udsigt udover fjorden.

DAG 4:  NORDVESTLIGE OMRÅDE – UDFORSKNINGSDAG

På denne spændende dag går vi på opdagelse i det nordvestlige Islands smukke fjorde. M/S Frams kompetente navigatører sammensætter på dagen en interessant rute baseret på aktuelle vind- og vejrforhold. Undervejs kan vi f.eks. tage på vandreture, besøge en lille bosættelse eller sætte kajakker i vandet.

DAG 5: AKUREYRI – FISLANDS NORDLIGE CENTRUM

Akureyri er en hyggelig havneby på Islands nordkyst. Byen er mest af alt kendt for sin smukke botaniske have samt de røde hjerter, som i trafiklysene har erstattet de røde mænd. Akureyri er Islands andenstørste by, kun overgået af Reykjavik, og kaldes også ”hovedstaden i nord”. Indenfor en overskuelig afstand finder man betagende naturperler som Islands største fjord Eyjafjörður, naturreservatet Mývatn og gudernes vandfald Goðafoss.

Inkluderet aktivitet: Byrundtur og botanisk have (2 – 3 t)

Tag på byrundtur i hyggelige Akureyri, hvor vi lærer mere om lokalkulturen. Herefter tager vi til den botaniske have, Lystigarðurinn, som er hjemsted for cirka 2000 blomsterarter, som alle kan overleve udendørs grundet byens milde mikroklima.

DAG 6:  GRIMSEY – KRYDS POLARCIRKLEN TIL FODS

RIB-bådene bliver sat i vandet, og turen går til den smukke ø, Grimsey. Øen ligger cirka 40km nord for Island og er mest af alt kendt for, at Polarcirklen går på tværs af øen. Man kan derfor krydse Polarcirklen til fods. Derudover har øen et spændende dyreliv, da klipperne er hjemsted for millioner af havfugle. På sejlturen videre mod Bakkagerði er der mulighed for at se bardehvaler, da farvandet er fyldt med plankton, hvilket er hvalernes vigtigste føde.

Inkluderet aktivitet: Polarcirkel-ceremoni (2 t 30)

Når Polarcirklen krydses udfører M/S Frams besætning en underholdende ceremoni, hvorefter vi besøger skulpturen Orbis et Globus (cirkel og sfære), som symboliserer Polarcirklen. Undervejs er der fantastiske muligheder for at tage gode billeder af dyr som polarterner, søpapegøjer og hjejler, som har reder på klipperne.

DAG 7: BAKKAGERÐI – ALFERNES LAND

Idyllisk natur er kendetegnet for Bakkagerði, som også kaldes Alfernes land. Her er landskabet karakteriseret ved de grønne og frodige fjelde og små høje med græsdækkede huse. Også her er der en god mulighed for at se mange spændende fugle, da de fleste trækfugle fra Europa kommer forbi denne egn.

Inkluderet aktivitet: Besøg en søpapegøjekoloni (1 – 3 t)

Skibets RIB-både sættes i vandet og vi sætter kursen mod en mole, der huser store mængder søpapegøjer. Fra en bakketop, som vi kommer op til via trapper, kan vi få en fantastisk udsigt over den store koloni. Herefter tager vi en meget kort bustur til byen, bakkagerdi, hvor alferne holder hof.

DAG 8: HEIMAEY – ISLANDS POMPEJI

På dag 8 ankommer vi til Heimaey også kendt som ”Islands Pompeji”. Vulkanen, Eldfell, brød ud i 1973 og ødelagde størstedelen af byen. Ved hjælp af koldt havvand formåede byens beboere at stoppe lavastrømmen, og de sørgede på den måde for, at der stadig var et smalt indløb til byen, hvilket kan ses år vi sejler ind i havnen. I dag nyder lokalbefolkningen godt af fortidens udbrud, da det giver gratis jordvarme samt varmt vand. Derudover er man i gang med at udgrave de huse, der i sin tid blev dækket af lava. Disse vil på et tidspunkt blive åbnet for besøgende.

DAG 9: REYKJAVIK – EVENTYRET SLUTTER

På sidstedagen ankommer vi til Reykjavik, hvor denne fantastiske ekspeditionsrejse slutter. Har man ikke fået nok af smukke Island, så kan man benytte sig af et af Hurtigrutens mange tilbud, hvor man bl.a. kan komme på udflugt til Den Blå Lagune.

Rejsens pris inkluderer

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger – herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam – internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en “rejse-mappe”
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende – herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

Få et godt tilbud