Oplev de arktiske øer

Afspil video
Rejsedato
1. jul. 2019
Længde
12 dage
Skib
MS Spitsbergen
Pris fra
39.485 DKK

Bliv inspireret..Find din egen indre eventyrer!

Island

Island – Jan Mayen – Svalbard

Island er destinationsstedet, hvis man søger det uforudsete,
mens den norske ø, Jan Mayen, på det midtatlantiske højderyg
er pyntet med sne og skønne omgivelser fuldt af liv. Drømmer du om
at udforske isbjørnens rige – så er Svalbard hjemsted for de arktiske
konger. Tag med ombord for at udforske vaskeægte naturoplevelser,
eventyr og ikke mindst historie.

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1 – ANKOMST I ISLAND – REYKJAVIK

Keflavik lufthavn, ligner for mange besøgende noget fortryllende der er skåret ud i en arktisk vildmark pyntet med lavasten dækket af mos og spøgelsesagtige fjelde i nærheden. Små 45 min. fra lufthavnen er verdens nordligste hovedstad Reykjavik – en charmerende moderne by der byder på forbløffende restauranter, interessante museer samt hyggelige atmosfære med smalle farverige gader.

DAG 2 – SAGALANDET – STYKKISHÓLMUR OG FLATEY

Det vestlige Island kendetegnes også ved Sagalandet. Udforsk skønne Stykkishólmur med lava og klippeformationer, gletsjere, vulkan-aktivitet samt varme og kolde kilder. Her kan I vælge at gå på opdagelse i byen alene eller deltage i Hurtigrutens udflugter hvis i ønsker at opleve mere af Snæfellsnes-halvøen, der for rigtig mange er en mindre miniatureudgave af Island. Set bort fra Snæfellsjökull, kan der også opleves sorte sandstrande, fuglefjelde, fantastisk bjerge samt vulkanske kratere og efter sigende skulle tiden gå i stå på den fortryllende ø Flatey. Benyt lejligheden til at udforske de smukke gader i denne lille landsby.

DAG 3 – SKJULTE SKATTE – BILDUDALUR

Island har mange naturhemmeligheder og det magiske område Vestfjord er ingen undtagelse. Morgentimerne bruger vi på at sejle rundt om spidsen af Látrabjarg-halvøen. Hvis forholdene muliggøre det, kan vi opleve Bjargtangar-fyrtårnet – Europas vestligste punkt – fra skibet.

DAG 4 – VIDUNDERLIGE VESTFJORD

Skjult mellem store bjerge på alle sider, finder vi den perfekte naturhavn Ísafjörður i Vestfjord. Forkæl krop og sind med en afslappende gåtur langs fantastiske omgivelser. Her findes lokal arkitektur og kunsthåndværk, Islands ældste huse samt bygningen der huser Søfartsmuseet.
Der er også mulighed for at opleve den skønne oldnordiske natur både til fods eller fra hesteryg.

DAG 5 – FUGLEKIGGERNES PARADIS -HORNBJARG OG REYKJAFJÖRÐUR

Hornbjarg er et paradis for alle fugleelskere og samtidig et af de største ynglesteder for fugle i Island. Fra dækket er der rig mulighed for at nyde de unikke øjeblikke og den fantastiske udsigt over det storslåede dyreliv. Der er også mulighed for at udforske Reykjafjörður – til fods eller med båd – der er hjem til et hav af strandfugle og skønne omgivelser.
Bemærk! Under turen er vi underrettet særlige retningslinjer hvad angår sårbare områder, hvorfor det naturligvis ikke er en del af rejsen, at bringe gæster i land på Hornbjarg-klinten eller lignende områder af hensyn til natur og dyreliv.

DAG 6 – EN AFSLAPPENDE DAG TIL SØS

En dag til søs med foredrag, workshops og vidensdeling er en fantastisk anledning til at samle kræfterne samt forbedre oplevelserne på de kommende udforskninger. Nyd denne afslappende dag på dækket mens vi roligt har kurs mod Jan Mayen.

DAG 7 – EN SJÆLDENT BESØGT Ø – JAN MAYEN

I hjertet af Polarhavet finder vi et af verdens mest isolerede øer, Jan Mayen, der samtidig huser Norges eneste- og verdens nordligste aktive vulkan. Øen får yderst sjældent besøg af udefra kommende, og har været base for Hollandske hvalfangere tilbage i historie i det 16. århundrede. I dag findes der på øen ikke andre end et par modige medarbejder på en norsk vejrstation. Ud af få fartøjer der færdes i området, tilbyder M/S Spitsbergen og hendes besætning at lave landgang på denne mystiske arktiske ø.

DAG 8 – TIL SØS – SE VERDEN PASSERE FORBI

Endnu engang har I mulighed for at hvile fødderne og hovedet. Denne dag til søs er også et godt tidspunkt at gennemgå og sortere jeres billeder fra rejsen.

DAG 9-11 – NORDVEST-SPITSBERGEN NASJONALPARK

Det fascinerende ørige Svalbard er hjemsted for mange øer, fjorde og strande. Øen er i folkemunde velkendt som ”kolde kyster” hvorfor det også fylder havet med drivis samtidig med at det ændrer det frosne landskab kontinuerligt. Vind-, vejr- og is forholdene er her med til at styre kaptajnens beslutning, om hvor vi kan sejle eller komme i land. Fordi vi altså arbejder med ud fra kommende elementer og altid prioriterer sikkerhed højest – er vores rejseplaner fleksible.
Er landgang muligt, kommer vi til et område af storslået historie. Her er det faktisk muligt at se resterne af de gamle spækovne, som var en helt central råvarer til hvalolie produktion.

Er forholdene samarbejdsvillige, kan vi sejle ind til Kongsfjorden – et af Svalbards smukkeste fjordområder i ly af de utrolige bjergformationer der indrammer området. Her kan yderligere udforskes enorme gletsjere og kælvende isbjerge.
Det er også her den tidligere kulmineby Ny-Ålesund er til at finde, der i dag fungerer som et internationalt forskninscenter med en pittoresk blanding af gamle og nye bygninger.
I det fantastiske Liefdefjord landskab findes den store Monaco-gletsjer. Chancerne er store for, at vi kan sejle i land med skibets små både for at vandre rundt her. I kan glæde jer til stranden i Magdalenefjorden, der måske vil byde på chancen til at svømme og gøre sig fortjent til et stort arktisk svømmediplom! Har vi vejrguderne på vores side, kan vi sejle en tur i skibets kajakker.

DAG 12 – EKSPEDITIONSREJSEN SLUTTER- LONGYEARBYEN / OSLO

Som alt godt har denne ekspeditionsrejse også en ende. Longyearbyen er endedestination for denne rejse, og du vil sikkert fornemme at tiden er gået hurtigere end regnet. Rejsen til toppen af kloden langt mod Nordpolen er kendetegnet ved at løfte stemningen og humøret hos mange rejsende. Transporten til lufthavnen og flyrejsen til Oslo, foregår i bil tidligt om morgenen.

Rejsens pris inkluderer

  • Ekspeditionssejlads i valgt kahytskatagori
  • Flyrejse Longyearbyen – Oslo
  • Transfer fra skibet til lufthavnen i Longyearbyen
  • Helpension om bord
  • Vind- og vandafvisende jakke
  • Landgange med polarcirkel både
  • Aktiviteter om bord og på land
  • Foredrag
  • Kaffe/te ombord

Få et godt tilbud