Udforsk de arktiske øer

Afspil video
Rejsedato
27. jun. 2019
Længde
15 dage
Skib
MS Fram
Pris fra
48.423 DKK

Bliv inspireret..Find din egen indre eventyrer!

Svalbard

Svalbard – Jan Mayen – Island

Vaskeægte mystik, natur og eventyr i ægte arktisk juveler. Vi tager jer
fra ø til ø i Atlanterhavet og sejler 80º nord for at komme til
Polarhavets iskant, mens vi har kurs mod Svalbard. Vi besøger den
øde ø Jan Mayen, inden vi sætter kurs mod det vulkanske Sagaland.
På denne aktive og spændende naturrejse kan I også opleve at krydse
en gletsjer!

Start
Fakta
Program

Rejsen dag for dag

Se vores program for rejsen og hvad rejsen inkluderer

DAG 1: OSLO / LONGYEARBYEN – FRA 59º NORD TIL 78º NORD

Rejsen til det arktiske eventyr sættes i gang med en aftenflyvning fra Oslo – også kaldet det blå, det grønne og byen midt imellem, grundet dens placering blandt fjorden og skoven. Her er der rig mulighed for at varme op til afrejse på museer, i parker, blandt banebrydende arkitektur eller alternativt på en vandretur i nærliggende ”Nordmarka”.

Kontrasterne er enorme fra Oslo til Longyearbyen, nord for polarcirklen, der er betydeligt mere moderne og består af super faciliteter og charmerende arkitektur – alt sammen omgivet af uberørte arktiske tundra midt i den arktiske vildmark.

DAG 2 – NORGES HØJBORG I DET HØJARKTISKE – LONGYEARBYEN

Efter rejsens første overnatning på et af vores lokale hoteller, er det tid til en udflugt til den moderne og komfortable oase Longyearbyen samt omegn. Til trods for beliggenheden langt fra alt andet dominerer den arktiske miljø byen, der har et sprudlende kulturliv, hvilket gør Longyearbyen til et behageligt udgangspunkt for udforskning af ø-riget.

Inden I næste gang skal ombord på på M/S Fram, opfordrer vi klart til at nyde den uimodståelige atmosfære og den arktiske vildmark i Svalbards største by.

DAG 3-4 – NORDVEST-SPITSBERGEN NASJONALPARK / ENORME FJORDE MED FASCINERENDE HISTORIE

I det nordvestlige hjørne af den Eurasiske Plade, ligger Svalbard bestående af masser af øer, fjorde og strande. Den tidlige sæson kan fylde havet med drivis og medfører konstant ændring af det frosne landskab. Samarbejdet mellem vejr-, vind- og is forholdene og kaptajnens vurderingsevne dirigerer om vi skal trække i land eller sejle videre.

For at bevare sikkerheden i højsædet, samarbejder vi med elementerne vi møder på vores vej – og ikke imod – hvorfor vores rejseplaner er afhængige af vind-, vejr- og is forholdene. Er vi heldige at kunne sejle i land, er det et perfekt område til at udforske Svalbards historie. Her kan opleves spækovne, der engang blev brugt til at lave hvalolie.

Svalbard har mange smukke fjordområder. Herunder er Kongsfjorden ingen undtagelse som vi måske kan besøge. Det er et af de mest betagende områder med dens kæmpe store gletsjere der danner kælvende isbjerge indfattet af smukke bjergformationer.

Langs Kongfjordens bred hviler den forhenværende kulmineby Ny-Ålesund, operer i dag som international forskningscenter bestående af gamle og nye bygninger.

Magdalenfjorden byder på en masse aktivitet. Er du kvalificeret til at gennemføre en svømmetur, kan du belønnes med en arktisk svømmediplom. Derudover arrangeres vandre- og kajakture tæt på Gully-gletsjeren.

Afslutningsvis kan vi som en sjælden mulighed opleve den vilde Monaco-gletsjer i Liefdefjorden, med skibets små både. Dog er vi igen afhængige af en væsentlig faktor – heldet!

DAG 5-8 – ØST-SVALBARD NATURRESERVAT OG SYD-SPITSBERGEN NASJONALPARK

Øriget Svalbards største bestand af isbjørne, findes på den østlige del. Hvis alle lover at holde skarpt udkig, er det vores store håb, at se en på denne rejse! Spiller alle forhold som det skal, besøger vi Isflakbukta på Phippsøya den nordeligste del af Svalbard. Her yngler tusinder af havfugle på stejle fuglefjelde, hvor hvalrosserne dykker ned i bugterne efter føde.

Vi vil forsøge at sejle på gennem Songfjorden – grænsen til Nordøst-Spitsbergen Naturreservat – også stedet hvor det berømte slag mellem hvalfangere fandt sted i det 17. århundrede.
Er vejret til det, kan vi nyde en vandretur blandt Eolsnesets smukke omgivelser eller blot en tur i en landgangsbåd i Hinlopen-strædet.

Torellneset – et klassisk sted hvalrosser slikker sol på den flade strand, er endnu et sted der er et besøg værd.

Vores udforskning fortsætter derfra til Edgeøya – tredje største ø i øriget. Her differentiere vestkysten sig ved, at landskabet stort set er fri for is i modsætning til mange andre steder på Svalbards østside. Grundet dens centrale faktor i udforskningen af Svalbard, kan der fortsat i dag findes kulturarv fra mange aldre i Kapp Lee.

Vi drager videre afsted mod Spitsbergens sydspids, som I samtidig kan markere som afsluttende kapitel på Svalbards udforskninger. Her åbner Hornsund sin store kontrast mellem storslået landskab og geologi for os. Isen i dette vidunder sted skubbes i fjorden i tidlig sæsonen og tiltrækker isbjørne. Herfra jager isbjørne i stort antal på pakisen, vi måske endnu engang kan se, hvis alle holder særligt øje med de enorme rovdyr.

DAG 9 – TIL SØS /FOREDRAG, FOTOKURSER OG AFSLAPNING

Vi er nået til en ende med Svalbard oplevelser for denne gang, men ekspeditionsteamets foredragsprogram fortsætter blandt andet omkring de områder vi sejler i. Ekspeditionsfotografen står også til rådighed denne dag for at dele sin viden og erfaringer. Dagen er naturligvis også en god anledning til at nyde at være ombord på skibet.

DAG 10 – JAN MAYEN / ISOLERET I ISHAVET

Nu når vi et af verdens mest isolerede hemmeligheder; Jan Mayen øen. Med sin beliggenhed mellem nordamerikanske og eurasiske tektoniske plader, er øen hjemsted for Beerenberg, verdens nordligste aktive vulkan. Historien tæller Hollandske hvalfangere med base på Jan Mayen i det 16. århundrede, der i dag er efterladt til blot et par modige ansatte hos en norsk vejrstation.
Her ses meget sjældent et besøg af udefra kommende. Denne mulighed tilbyder M/S Fram som et af de få farttøjer i området. Vi forsøger at tilbyde besætningen en landgang på denne eksotiske arktiske ø.

DAG 11 – TIL SØS / AFSLAPNING MED UDSIGT

Det er nu tid til at overvære ekspeditionsteamets sidste foredragsprogram. På vej mod vores tur ind til Island, kan I også vælge at opholde jer i skibet panorama-lounge med andre medrejsende. Som noget helt enestående har I mulighed for at benytte vores veludstyrede fitnessrum med panoramaudsigt over havet om bord, eller blot lade musklerne hvile i et af de udendørs boblebade.

DAG 12 – REYKJAFJÖRÐUR OG HORNBJARG / BETAGENDE KLIPPER VED HAVET

Blandt Islands bjergrige ligger Reykjafjörður – en småstens-strand – mellem to bjergkanter på nordkysten. Endnu engang kan skibets landgangsbåde berige vores ekspedition, ved roligt at sætte os i land, hvor vi kan finde farverige forårsblomster eller strandfugle der vader i strandkanten. Nordvest for Vestfjordene findes fjerntliggende Hornbjarg-klippen. Klippen danner tag for hundredtusindvis af ynglende havfugle sommeren over. Arterne omfatter alke, lomvier, polarlomvier, rider og mallemukker.
Her får du et minde for livet, når vi sejler midt i et rigt dyreliv på klippesiden, der rejser sig 400 meter i starten af fuglenes yngletid.

DAG 13 – BILDUDALUR / BEVOGTET AF HAVUHYRER

Det er blevet tid til næste destination i det magiske Vestfjord område. Biludalur, der efter sigende bevogtes af Arnarfjörðurs søuhyrer, venter forude. Destinationen kendetegnes samtidig med ”regionens hovedstad for godt vejr”.
Oplev her dagligdagen i det ellers så fjerntliggende fiskerisamfund, eller udforsk udstillingen der beskriver de mystiske havuhyrer. Om aftenen passerer vi rundt om Látrabjarg-halvøen. Er vi på samme hold med gode forhold kan vi opleve Bjargtangar-fyrtårnet – Europas vestligste punkt – fra dækket.

DAG 14 – STYKKISHÓLMUR / GLETSJERE OG LAVA

Et besøg til det vestlige Island, gør det nemmere at forstå, hvorfor området kaldes Sagaland.
Stykkishólms skønne omgivelser står til udforskning med dens specielle landskab, lava og klippeformationer, enorme gletsjere, vulkan-aktivitet m.m. På denne tur har I også mulighed for at deltage i kajak- vandre- eller rideture.

DAG 15 – REYKJAVIK / EKSPEDITIONSREJSEN SLUTTER

Efter opdagelsesrige 15 dage afslutter vi denne ekspeditionsrejse i Reykjavik – verdens nordligste hovedstad. Hovedstaden er blevet døbt Reykjavik (den rygende vig) af norske bosættere på grund af dampsøjlerne fra områdets varme kilder. Det er vores klare anbefaling til alle medrejsende at I sætter tid af til at udforske hovedstadens fantastiske naturomgivelser, efter I har forladt M/S Fram.

Denne naturrejse til de arktiske juveler herskes af vejr-, vind- og is forhold der bestemmer turens tidsplan. Dog er en ting fastlagt – sikkerheden er altid topprioriteret, hvilket kaptajnen altid har i højsædet, når han bestemmer den endelige sejlplan undervejs. Denne rejseplan er derfor blot en indikation af, hvad du kan opleve og hvorfor Hurtigrutens ekspeditioner er unikke.

Rejsens pris inkluderer

  • Ekspeditionssejlads i valgt kahytskatagori
  • Helpension om bord
  • Vind- og vandafvisende jakke
  • Landgange med polarcirkel både
  • Aktiviteter om bord og på land
  • Faglige foredrag
  • Kaffe/te ombord
  • Suiter har i tillæg en række fordele såsom
  • drikkevarer til måltider og en velkomstgave
  • Fly Oslo – Longyearbyen

Få et godt tilbud